«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 167 - Octubre 2015

«Papa... jo vull ser torero!»
El ministeri d'Educació d'Espanya, malgrat haver allunyat dels seus decrets l'oblidable ministre Wert, no deixa de sorprendre. Aquesta tardor ho ha fet amb una notícia que se suposa que qui l'ha inventada ho ha fet pensant en la millora de Formació Professional (FP). El que passa és que, en comptes de crear una formació professional bàsica sobre disseny, enginyeria, escriptura, arts artístiques o iniciativa empresarial, ho ha fet sobre la tauromàquia, allò que els Werts de torn i els que el succeeixen anomenen encara, com si fos un genocida 12 d'Octubre, la «Fiesta Nacional».
I com que quan piula el ministeri d'Educació d'Espanya, als catalans, mentre no siguin independents, els xiulen les orelles, ja tenim una altra causa per promoure l'abstenció o, dit d'una altra manera, l'obediència a les lleis catalanes —excepció feta de la docent de l'Hospitalet de Llobregat, àlies "la de les claus"—, que és un eufemisme per anomenar, des d'ara, la desobediència a les lleis espanyoles.
Cal recordar que les corrides de toros estan prohibides a Catalunya des del gener del 2012. I per això, la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, s'ha espavilat a dir que no hi ha cap possibilitat que s’imparteixin aquests estudis a les aules catalanes. La responsable d’Ensenyament ha recordat que la titulació en tauromàquia és "un encàrrec" de l’anterior ministre d’Educació, José Ignacio Wert i afegeix: "És com dir: ja que l’estudiant té dificultats per obtenir l’ESO, que sigui noveller".
El ministeri espanyolestà elaborant un avantprojecte del decret per a la creació d’aquesta titulació. Els estudis tindrien 2.000 hores —que ja són hores per clavar banderilles i clavar l'espasa!— i, entre altres continguts, l’alumne, futur torero, hauria d’aprendre a d’identificar les diferents maneres de matar un toro, l’origen de la tauromàquia, les estratègies per netejar el material que s’utilitza per matar l’animal o quines són les parts d’una plaça o d’un vestit de torero. I atenció a la cua del decret: les escoles que imparteixin aquests estudis hauran de disposar d’un espai on es pugui torejar i d’un magatzem per deixar tot el material, entre altres aspectes! ¿Potser alguna biblioteca o alguna sala d'actes que tingui teranyines de no fer-se servir? S'imposa la reflexió. ¿I quina millor sinó recordar que un il·lustre català, lletrista, música i cantant, com Albert Pla, ja ho reclamava fa anys? Gairebé segur que el ministre Wert l'havia escoltat i, abans d'anar-se'n de viatge de noces a París, li va fer cas... Escoltem-lo, escoltem-lo... aquí mateix!Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |