«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 180 - Novembre 2016

Ai, la vida que t'espera!
Els encarregats de la política i els seus funcionaris no deixen mai de sorprendre. No hi ha legislatura ni departament que durant el seu mandat no hagi inventat, com a mínim, una campanya. Fer una campanya vol dir projectar fulletons, cartells, anuncis, vídeos televisius i falques radiofòniques. I després pagar insercions publicitàries de banderoles, emissores de ràdio, canals de televisió, diaris de paper, diaris digitals i revistes de tota mena. Fer una campanya vol dir, per a alguns, tocar-ne de calents. I per a molts rebre un ensurt quan la campanya més recent t'anuncia: «La vida que t'espera».
De cop i volta, si no fos que en aquesta campanya del govern català s'utilitza el terme «vida» un podria pensar que es tracta d'una campanya publicitària sobre com «passar a millor vida». Però no, l'última distracció dels qui tenen les regnes de fer que tot rutlli és debatre sobre la Reforma Horària, és a dir, fer llevar tothom una hora abans i fer-nos anar a dormir d'hora, una cosa que en ple hivern, amb el canvi d'hora europea, no aniria gens malament si tenim en compte que a les sis de la tarda ja és fosc i tothom ha d'encendre els llums —per estalviar energia, esclar!— i omplir així el dividend de les elèctriques i les butxaques dels assessors que en treuen una part del pastís. Però a l'estiu, en aquest verals mediteranis, quan precisament per culpa de la mateix hora europea, el sol encara bat les pedres a les nou del vespre, fer anar a domir la gent d'hora es pot convertir en una tortura per als insomnes.
El govern català no para de dir que aquest és (o serà, si els Déus espanyols ho volen!) un canvi per guanyar. Que allò que deien d'"una hora menys a les Canàries" només caldrà canviar per "dues hores menys a les Canàries" i que tothom hi sortirà (o hi sortiria, repetim, si els Déus espanyols ho volen!) guanyant, en salut, asseguren, i en benestar, reblen. I així, tothom podrà «compartir temps amb la família i els amics, comprometre's socialment, practicar esports, créixer amb la cultura, aprendre coses noves o simplement descansar» (sic!!).
Com si la Reforma Horària fos el miratge de la Independència, els seus promotors governamentals auguren que els consumidors, els comerços, els actors culturals i de lleure seran altres sectors de la societat que se’n beneficiaran, sempre, esclar, que s'aconsegueixi una actuació coordinada de tots els agents i de tots els àmbits de la vida quotidiana.
Falta poc, doncs, perquè algun grup polític il·luminat salti a la palestra i demani un referèndum per la Reforma Horària, un referèndum que, per estalviar pristincs, si es fes, es podria aprofitar el famós referèndum de la independència i així la pregunta no només podria ser clara i concisa sinó que potser despistaria els que no en volen saber res, si digués, posem per cas: «¿Vol que Catalunya sigui un estat independent i que tothom es llevi i se'n vagi al llit abans d'hora? ¿Sí? ¿No?»
I posats a estalviar, també es podria aprofitar la mateixa campanya de la Reforma Horària fent-la passar per la campanya de la Independència. Heus-ne aquí el vídeo animat en qüestió:

Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |