«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 203 - Octubre 2018

De la «madrassa» al «No-Do»
El mateix dia i gairebé a la mateixa hora que l'hereva de la corona borbònica espanyola s'estrenava amb un bany d'«adoctrinament» en edat púber amb la lectura del primer article de la sagrada Constitució espanyola —per a model de «todos los niños españoles» com deia aquell—, el Congrés dels Diputats espanyols celebrava la «castanyada» amb l'habitual sessió de control al govern espanyol. El Zipi i el Zape nacionalespanyolistes del PP i C's, com fan des que els Mortadel·los nacionalistes del PSOE els han fet el llit... i l'escó!, han estirat i tensat una mica més la corda d'impromperis contra una part del seu regne que des dels representants de l'anomenada, constitucionalment, monarquia parlamentària, fuetegen amb tota mena de floretes. Les d'aquests preTots Sants, per part del líder del PP ha estat titllar de «madrasses» les escoles catalanes i de «No-Do» la televisió catalana. I per part del líder de C's, de «colpistes prerebel·lió» als quals no volen que una mà feble els acabi concedint un hipotètic indult.
Es fa difícil establir a quina escola han anat el parell de pipiolis —un amb màster fals i l'altre amb excedència de La Caixa— que estan al capdavant de dos dels partits nacionalespanyolistes amb més escons, segons les últimes eleccions premoció de censura. Però en canvi no es fa gens difícil establir el grau de mala educació, de vòmit agre i d'autoodi amanit amb brots ultres contra tot allò que s'escapa del seu esquema monolític que aguanten amb els clemàstecs engrapats per la Constitució i la Democràcia, que han banalitzat al límit amb el seu ús extrem.
La política espanyola fa tuf de podrit. I com acostuma a passar, els que la remenen de més a prop amb un bastó, acostumats a la fortor, ni s'adonen de l'aire irrespirable que els envolta. No seria estrany que ben aviat haguessin d'assistir als debats del Congrés amb caretes antigàs per evitar la mala olor. Però fa l'efecte que, tot i així, a través de la màscara, continuarien veient «madrasses» on hi ha un dels models educatius més ben valorats d'Europa i reproduccions del «No-Do» on hi ha una de les televsions amb el qualificatiu més alt de pluralitat —a vegades massa i tot!— d'entre les més pròximes.
Queda clar que guanyar unes oposicions a La Caixa o obtenir un màster amb males arts no és garantia de tenir el passaport per fer bona política. Queda clar també que, mentre una conxorxa subtil els entela la vista, el tacte, l'olfacte i l'oïda —a ells, als que els envolten i als seus contrincants—, van passant per alt els àudios made Villarejo, les instruccions aberrants judicials i les corruptel·les més evidents perquè, com deia el pare de la monarquia establerta: «Spain is different!»Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |