«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 216 - Novembre 2019

Senyor Hivern... for President!


A Barcelona, quan arriba el Nadal, el Pessebre municipal de la Plaça de Sant Jaume sempre és a l'ull de l'huracà entre els que els consideren massa laic i els que el consideren poc tradicional. Però la controvèrsia ja té competidor: el senyor Hivern que, amb unes dimensions considerables, havia omplert un dels atractius de la Plaça de Catalunya, dedicat sobretot a les famílies. Aquest any, els qui l'esperin no el veuran. Com si fos Godot, el senyor Hivern no arribarà... i potser no arribarà mai més!

El senyor Hivern, doncs, es quedarà al magatzem dels seus creadors i no participarà en les pròximes celebracions nadalenques de Barcelona. Es menjarà els torrons i els polvorons a casa. L’Ajuntament ha decidit prescindir dels serveis d’un personatge que havia marcat les últimes festes i que, com el Pessebre, no va deixar de generar controvèrsies i polèmiques fins al punt que es va guanyar l’animadversió d’un grapat de ciutadans —els de sempre— que encara acusen el govern municipal d’intentar descafeïnar el Nadal, per buidar-lo del seu contingut veritable i convertir-lo en una festa estacional.

Només cal recordar que l’Ajuntament, quan va canviar de color amb l'alcaldessa Ada Colau, va convidar tots els barcelonins a celebrar el solstici d’hivern en lloc del Nadal sota el lema: «La festa en què la llum guanya la foscor». Corria el 2015, perquè el temps passa que vola, i les legislatures també. Cinc anys més tard aquest gegant, que alguns veuen tristot i no un personatge de conte clàssic, encarna com res i com ningú l’esperit del Nadal laic que l'Ajuntament insisteix a impulsar. Però el més insòlit del cas és que són els comerciants els que aplaudeixen la prejubilació del senyor Hivern, per cert, un titella mecànic gegant de la companyia Efímer.

Els comerciants identifiquen el senyor Hivern amb un Nadal trist, fosc i, en el fons, acomplexat. Les principals associacions comercials lamenten que un nombre creixent de ciutats aposten pels grans muntatges nadalencs per diversificar l’oferta turística i fer un regal als seus veïns, mentre que Barcelona es queda enrere. El senyor Hivern, diuen els botiguers multinacionals del segle XXI, no convida a comprar regals. Alça Manela!

senyorhivern


Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |