«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 218 - Gener 2020

El “mono” de convocar eleccions esclata només engegar el 2020


Ja es trobava a faltar. Havien passat algunes setmanes sense que ningú tornés a convocar o remenar el pot de les eleccions. Per sort, no ha calgut sobrepassar la frontera del mes de gener del nou any i, dos dies abans d'acabar el mes que abans deien que costava tant de pujar, l'anunci ha arribat. Però ha arribat amb aires de misteri, per fer-ho segurament més interessant. Les eleccions catalanes es convocaran abans d'hora, però no se sap quan es convocaran. És a dir, es mantenen permanentment preconvocades, que és una manera de mantenir-se permanentment en precampanya.

«Aquesta legislatura no té més recorregut polític. Arriba al seu final», s'ha sentit que deia el Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en una declaració institucional que, en el fons, des de Junts per Catalunya amagava la mala maror amb els seus socis de govern, Esquerra Republicana de Catalunya, després que el president del Parlament hagués tret l'acta de diputat al president, mantenint-lo com a president assegut en el seu escó, això sí, per aquell joc nou que es diu “El joc de les pancartes: si tu les penges, les treuen els altres”.

Mentre uns ja es fregaven les mans pensant que, en un cop de geni, Quim Torra faria fora del govern tot allò que fes olor d'Esquerra Republicana, la cosa ha quedat tal com estava per salvar l'aprovació d'uns pressupostos que arriben després de quatre pròrrogues, amb els vots no de la CUP sinó dels Comuns, en un joc de miralls del que ha passat a l'Ajuntament de Barcelona. Dent per dent i... pressupost per pressupost. I amb ull i ull, esclar.

Els càlculs ja han començat. I ERC, que aspira a trencar el fil de la meta —aquesta vegada, sí!, aquesta vegada, sí!, diuen els més optimistes— ja noten que el seu paper pragmàtic de negociació amb el govern espanyol en una taula de negociació —a la taula i al llit, al primer crit!— els està passant factura, les primeres enquestes no els diuen que arrasin sinó que Junts per Catalunya, que teòricament s'havia d'enfonsar, comença a pujar com l'escuma i els toca els talons. Per reblar el clau, un tuit del president i eurodiputat Carles Puigdemont des de Brussel·les: «Hi ha decisions que no són gens fàcils i que s'acaben d'entendre del tot quan s'agafa perspectiva. Avui el president Torra ha sigut el president de tot el país, mirant més enllà dels interessos particulars i personals, amb responsabilitat i lleialtat». Patapam, clatellot! ¿Per primer cop...?

Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |