«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 229 - Desembre 2020

Quan l'agulla punxa, la borsa puja!


Durant els últims deu anys, l'economia ha viscut temps convulsos arran del crac del 2008 que encara s'arrosega i que ha deixat tocat el sector immobiliari. Però fins que no va arribar el coronavirus no se sabia fins a quin punt l'economia pot perdre l'oremus i desplomar-se del tot, fins i tot més que en el cas d'una guerra mundial. Si en tots els conflictes bèl·lics, els guanys van a parar dels fabricants d'armes, en conflictes sanitaris tan globals com el del coronavirus, les pèrdues són per a tota la població, tret dels beneficis que en trauran els laboratoris farmacèutics que han patentat els diferents models de vacuna i que pagaran trinco trinco els eraris públics, és a dir, les butxaques pelades dels cretins que, parlant de les closques, diria aquell.

El resultat ha estat evident: davant d'una caiguda espectacular de les borses d'ara fa un any quan l'epidèmia va començar a ensenyar les dents, la pujada progressiva també ha estat evident des del moment que s'han començat a patentar, en una lluita gairebé armamentística, les diferents tipologies de presumptes vacunes que han de desterrar el coronavirus per sempre o, en tot cas, l'han de despistar prou per deixar-lo KO.

La pujada borsària, amb guanys que feia temps que no es veien, no s'havia aconseguit des que va esclatar la crisi del totxo. Mentre van abaixant persianes els petits comerciants i el que anomenen autònoms i es van desertitzant els centres turístics de les grans ciutats, les borses tanquen amb verd gairebé cada dia i només pateixen un lleu tremolor quan corre la brama que una vacuna determinada pot fer aigües. Cada punxada, un rebrot —no de coronavirus— de guany a l'alça.

El relleu de les inversions especulatives immobiliàries ha passat ara al sector de serveis sociosanitaris: residències de gent gran, cases de repòs, geriàtrics, hospitals, medicina privada, laboratoris farmacèutics i similars s'han convertit en caramels per als nous especuladors que inverteixen els seus fons en aquest negoci modern que marcarà el 2021 endavant, és a dir, l'entrada a la segona meitat del segle XXI on, segons les promeses, tothom havia de ser més noble, més net, més ric i més feliç. Als ciutadans i als minyons, «no els prometis si no els dons».


Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |