«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 230 - Gener 2021

Ningú no veu la xenofòbia al propi ull


De tant en tant el regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Valls, apareix per la Plaça de Sant Jaume i en diu alguna que faci algun efecte. Però cada vegadamés, l'ona expansiva que provoca no fa pessigolles a ningú. Ara mateix, frisa per posar cullerada en les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F. Com que la seva intenció de saltar al Palau de la Generalitat de Catalunya s'ha frustrat, es conforma amb actuar des de fora. Artífex de la cadira que l'alcaldessa Ada Colau conserva a l'Ajuntament, se sent tocat pels que considera els seus màxims oponents. És a dir tot el que fa tuf de republicanisme. I això que ell venia precisament de governar una república!

Conscient de qui són, doncs, els seus millors amics, deixa que l'efecte Illa s'infli i fins i tot quan somia confon Illa amb Collboni, el regidor socialista que va ser qui el va seduir perquè donés els seus vots municipals a un grup que en el fons del cor considera populistes i de gustos dubtosos.

En aquesta campanya del 14F ha trobat la vàlvula de sortida en els dos caps de llista que més ombra fan a Illa: la candidata Laura Borràs de JuntsxCat i el candidat d'ERC, Pere Aragonès. Resulta que en un fet insòlit —si tenim en compte les diferències que exterioritzen la parella en un teatre propi de guignol— els dos han coincidit a dir que Manuel Valls era un «xenòfob» i un «deportador de persones», en relació al llast que l'exprimer ministre francès arrossega des que va expulsar de París els gitanos romanesos que s'estaven en campaments, amb una lamentable escena amb una nena que anava en autobús a l'escola.
Manuel Valls ja té el tub d'escapament: diu que demandarà tant Laura Borràs com Pere Aragonès —dos “pajarus” d'un tret— i, amb bona sort, si un dels dos arriba a ser candidat o candidata ferms a una investidura, s'hauran d'encarar a una primera querella per llenguallargs. A Manuel Valls, no li molesta que una Junta Electoral —l'espanyola, esclar— ordeni retirar una pancarta d'un ajuntament català on diu simplement «democràcia» perquè potser en el fons pensa que penjades a les banconades, el que no es pot fer és dir mentides.

Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |