andreu sotorra

[Carezza en W - El gratacel - Capítol 6 - Fragment 61]


  [Anterior]


  L'arquitecte Zosip Pisoz va mirar per tot arreu. No es veia ningú enlloc. Tot era fosc. Va dubtar. Va pensar uns instants. Va engegar a córrer pel pont, en direcció contrària d'on havia vingut quan havia vist el Lexus al mig de la passarel.la. Va tornar a ensopegar amb el terra ondulant. Es va marejar. I va caure estès a terra.
  No sabia quant de temps hi havia estat. Els wesleyans de l'anglicana metodista de la merda l'havien abandonat! Només recordava que va tornar en si als braços d'una noia que li va semblar que tenia els trets d'una coreana. Ell li va dir que no estava borratxo. Però ella va insistir que havia d'entrar al mil.lenni feliç i li va obrir la bragueta allà mateix, al pont, i li va fer una xucladeta que el va retornar a la vida.
  No portava ni cinc. S'havia deixat la cartera i només tenia quatre monedes a la butxaca. La coreana li havia dit que no feia el carrer una nit de Cap d'Any al pont de l'Estació Marítima per contemplar borratxos de casa bona i espolsar-los la titola. El va amenaçar que si no li pagava, el denunciaria per violació. Ell li va donar el rellotge Bulgari Esport que havia pres al Joosie. "Val una fortuna!", li va dir. "No t'ho creus ni tu!", va fer la coreana. Però va acceptar el rellotge. Se'l va desar a la bosseta de mà. Aquell penjat li va fer llàstima i li va cridar un taxi que passava prop del Passeig Marítim.
  Zosip Pisoz va pujar al taxi sense saber on anar, de moment. ¿A cal Joosie, que ja feia malves a l'aigua? ¿A casa seva, on l'Olgúnia l'esperava amb una criatura al ventre que ell no li havia fet?
  --A l'aeroport!--, va deixar anar en un moment de lucidesa.
  Havia recordat que els del grup immobiliari de la multinacional li havien dit que tenia permanentment un bitllet obert al departament de la TWA per agafar el primer vol que necessités per anar a Chicago. Com més aviat hi anés, més aviat firmaria el contracte del projecte del gratacel amb els paios dels cosmètics de la SUN&SUN.

  [Continuació]
| Dalt | Índex i presentació |