Nom
Nom


| [english] | [español] | [català]Lena Paüls (Reus, Baix Camp, 1952). Actualmente reside en Barcelona. Ha publicado poesía, prosa poética, narrativa y ensayo literario. Es licenciada en filología catalana por la Universitat de Barcelona. Ha obtenido una docena de premios literarios, entre los cuales el premio de ensayo Francisco Villa por un estudio sobre la obra de Marià Manent, el de cuentos para niños Ciutat d'Eivissa, el de relato breve Letras al Comercio, el de novela Goleta y Bergantí del Masnou, el de poesía Viola d'Or i Argent de los Jocs Florals de Barcelona, ​​el Mercè Llimona de cuentos ilustrados, el de narrativa Lletres al Comerç, el de poesía Vallès Oriental y la distinción The White Ravens, de la Internationale Jugendbibliothek de Múnich. Ha sido profesora de lengua y cultura catalanas de cursos de reciclaje y de la administración pública. Ha hecho de asesora lingüística y correctora de estilo de varias empresas publicitarias. Ha investigado sobre las posibilidades de las aplicaciones didácticas de la publicidad y ha impartido cursos dirigidos al profesorado de secundaria. Actualmente dirige la revista digital «Cornabou» de literatura infantil y juvenil y coordina el Gabinete de Comunicación Escac, con sede en Barcelona.


Lena Paüls (Reus, Baix Camp, 1952). She currently resides in Barcelona. She has published poetry, poetic prose, narrative and literary essay. She has a degree in Catalan philology from the University of Barcelona. She has obtained a dozen literary prizes, including the Francisco Villa essay prize for a study on the work of Marià Manent, the children's story Ciutat d'Eivissa, the short story Lletres al Comerç, the novel Goleta and Bergantí del Masnou, the one of poetry Viola d'Or and Argent of the Jocs Florals of Barcelona, ​​the Mercè Llimona of illustrated stories, the short story Lletres al Comerç, the poetry Vallès Oriental and the distinction The White Ravens, of the Internationale Jugendbibliothek in Munich. She has been a professor of Catalan language and culture in recycling courses and public administration. She has served as linguistic advisor and proofreader for several advertising companies. She has researched the possibilities of the didactic applications of advertising and has taught courses aimed at secondary school teachers. She currently directs the digital magazine «Cornabou» for children and youth literature and coordinates the Escac Communication Office, based in Barcelona.


Lena Paüls (Reus, Baix Camp, 1952) és llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha estat professora de llengua i cultura catalanes de cursos de reciclatge i de l'administració pública. Ha fet d'assessora lingüística i correctora d'estil de diverses empreses publicitàries. Ha investigat sobre les possibilitats de les aplicacions didàctiques de la publicitat i n'imparteix cursos adreçats al professorat de secundària. És autora de diverses guies de lectura i de la documentació per a l'elaboració de les pàgines web de diversos escriptors catalans com Josep M. Espinàs, Jesús Moncada, Víctor Mora, Sergi Pàmies, Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Miquel de Palol, Carme Riera i Baltasar Porcel, entre altres. Actualment dirigeix la revista digital «Cornabou» de literatura infantil i juvenil i coordina el Gabinet de Comunicació Escac, amb seu a Barcelona. Ha rebut el premi d'assaig Francesc Vila (1994) per un estudi sobre l'obra de Marià Manent, els premis de narrativa Ciutat d'Eivissa (2002), Goleta i Bergantí del Masnou (2002), La Mar de Lletres de Calafell (2003), el premi de poesia Viola d'Argent dels Jocs Florals de Barcelona (2003), el premi de narrativa breu de Sant Pere de Ribes (2005), el premi Frederica Montseny de narrativa (2007), el premi dels Jocs Florals de Les Corts de Barcelona (2007), el premi Àncora de poesia (2007), el premi Mercè Llimona de contes (2008), el premi de narrativa breu Lletres al Comerç (2018), el premi Llavor de Lletres de creació literària (2008), el premi de poesia Vallès Oriental (2019) i la distinció The White Ravens, de la Internationale Jugendbibliothek de Munic (2010).


Biografia
----------
Publicacions
---------
Premis
---------
Creacio literaria
---------
Publicitat
---------
Pedagogia
---------
Comentaris
---------
Citacions
---------
Informacions
---------
Other Languages
---------
Portada
---------
Email